Ankara Göz Doktoru

    Göz doktoru Ankara, göz hastalıklarının teşhis ve tedavi sürecini yöneten, kırma kusurlarına yönelik özel tedaviler gerçekleştirebilen tıp doktorudur. Göz, insan vücudundaki en karmaşık ve hassas yapıya sahip olan organlar arasında yer alır. Bünyesinde barındırdığı özel göz merceği sayesinde dış ortamdan gelen ışınları toplayıp retina üzerine yönlendirebilir. Retina üzerinde yer alan, gelişmiş fotoreseptör hücreleri bu ışığı algılayabilir ve elektriksel sinyallere dönüştürerek göz siniri yoluyla beyne iletebilir. Böylece beyindeki görme ile ilgili olan bölge, gözden gelen sinir iletilerini analiz edebilir ve görüntünün oluşmasını sağlayabilir. Bahsi geçen olay oldukça kısa bir sürede gerçekleşir, böylece çevremizi anlık olarak görebiliriz.

    Görme yetimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasından sorumlu olan onlarca farklı göz dokusu vardır. Bu dokularda meydana gelen hasarlar veya bu dokuları ilgilendiren hastalıklar görme yetimize zarar verebilir, hatta bazı durumlarda görme kaybı gibi ciddi sorunlara neden olabilirler. Göz doktorları, bu gibi sorunları teşhis ve tedavi etmek için özel uygulamalar gerçekleştirirler. Yazımızın devamında ‘’Göz doktoru tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Göz doktoru muayenesi ne kadar sürer?’’, ‘’Göz doktoru randevusu nasıl alınır?’’ ve ‘’Göz doktoru hangi tedavileri yapar?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara göz doktoru tedavileri ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Göz Doktoru Kimdir?

    Göz doktorları, 6 yıllık tıp fakültesi eğitimine ek olarak göz hastalıkları üzerine 4 yıllık yükseköğrenim almış olan tıp doktorlarıdır. Göz doktorları, halk arasında göz hastalıkları uzmanı veya göz hastalığı doktoru gibi isimlerle bilinirler. Bununla birlikte oftalmolog olarak da adlandırılırlar. Göz doktorları, göz dokularını ilgilendiren yapısal bozuklukları teşhis edebilir, göz hastalıklarına yönelik araştırma yapabilir ve bu hastalıkları tedavi etmek için özel uygulama planlamaları yapabilirler. Böylece hastalarının göz sağlığını koruyabilir ve görme yetilerini iyileştirebilirler.

    Göz Doktoru Hangi Tedavileri Yapar?

    Göz doktorları, görme yetisini ve göz dokularını ilgilendiren hastalıklar ile ilgili tedaviler gerçekleştirebilirler. Bu tedaviler arasında şunlar yer almaktadır:

    • Glokom tedavisi.
    • Göz tansiyonu tedavisi.
    • Katarakt tedavisi ve katarakt cerrahisi.
    • Kırma kusurlarına yönelik tedaviler.
    • Akıllı lens tedavisi.
    • Göz lazer tedavileri ve göz lazer ameliyatları.
    • Vitrektomi ameliyatı.
    • Retina hastalıklarının tedavileri.

    Göz doktorları bu gibi tedavi uygulamalarını kişiye özel olarak planlayabilir, tedavi uygulamalarını gerçekleştirebilir ve tedavi sürecini yönetebilirler.

    Göz Doktoru Hangi Hastalıklara Bakar?

    Göz doktorları şu gibi hastalıklara yönelik teşhis ve tedavi uygulamaları gerçekleştirebilirler:

    • Glokom ve yüksek göz tansiyonu.
    • Katarakt
    • Diyabetik retinopati gibi şeker hastalığına bağlı ortaya çıkan göz hastalıkları.
    • Üveit.
    • Tavuk karası.
    • Göz tembelliği.
    • Konjonktivit hastalığı.
    • Retina dekolmanı, retina damar tıkanıklığı, sarı nokta hastalığı, epiretinal membran gibi retina hastalıkları.
    • Hipermetropi, astigmat ve miyopi gibi kırma kusurları.
    • Şaşılık.

    Göz doktorları bu gibi hastalıkları tedavi edebilirler.

    Göz Doktoru Muayenesinde Ne Yapılır?

    Göz doktoru muayenesi kapsamında temel olarak iki farklı amaçla gerçekleşen uygulamalara başvurulabilir. Bu amaçlardan ilki göz hastalıklarını teşhis etmek ve gözle ilgili şikayetlerin nedenini araştırmaktır. Bu amaçlar çeşitli görme testleri, görüntüleme uygulamaları, görme keskinliği testleri ve benzer uygulamalar yapılabilir. Göz doktoru muayenelerinde yapılan uygulamaların diğer amacı ise göz hastalıklarını tedavi etmektir. Bu uygulamalardan bazıları anlık olarak gerçekleşir ve hastanın şikayetleri son bulur. Bazıları ise düzenli ilaç kullanımı ve cerrahi gibi özel uygulamalar gerektirir.

    Rutin Göz Doktoru Muayenesi Kaç Ayda Bir Yapılmalı?

    Göz veya görme yetisi ile ilgili bir şikayet bulunmuyorsa rutin göz doktoru muayeneleri, 40 yaşına kadar 5 yılda bir gerçekleştirilebilir. Görme ile ilgili bir problem veya hastalık söz konusu ise bu muayeneler daha sık gerçekleştirilebilir. 40 yaşından büyük olan bireylere ise en az 2 yılda bir rutin göz muayenelerine iştirak etmeleri tavsiye edilir.

    Göz Doktoru Muayenesi Ağrılı Mı?

    Göz muayeneleri ağrısız bir şekilde gerçekleşir. Eğer ağrılı bir işlem, tetkik veya tedavi uygulaması gerçekleştirilecekse çeşitli göz damlaları veya benzer anestezi uygulamaları ile gerekli önlem alınır.

    Göz Doktoru Muayenesi Ne Kadar Sürer?

    Göz doktoru muayeneleri genellikle 30 dakika kadar sürer. Çoğu zaman muayene 30 dakikadan çok daha kısa bir şekilde tamamlanır. Hastalar, özel bir uygulama gerçekleştirilmediyse muayeneden sonra evlerine dönebilirler.

    Göz Doktoru Muayenesi Nasıl Yapılır?

    Göz doktoru muayenesi, göz hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek, görme yetisi ile ilgili sorunları ortadan kaldırmak için yapılır. Bu muayeneler genellikle ağrısızdır. Muayene sırasında hastanın şikayetlerine yönelik sorular sorulabilir, hastanın hastalık geçmişi incelenebilir. Daha sonra ise gözler ve görme yetisi ile ilgili birtakım testler gerçekleştirilebilir. Bu testler sayesinde bireylerin şikayetlerinin kaynağı belirlenebilir ve şiddeti belirlenen hastalıklara yönelik kişiye özel tedaviler planlanabilir. Göz doktoru muayeneleri genellikle ağrısız ve konforludur.

    Ankara Göz Doktoru Muayenesi Fiyatları 2024

    Ankara göz doktoru muayenesi fiyatları, muayenenin hangi amaçla yapıldığına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilmektedir.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button