Refraktif Lens Ankara

    Refraktif lens Ankara, göze gelen ışınların ideal bir şekilde odaklanması amacıyla kullanılan, özel bir yapay dokudur. Göz içerisinde, görme işlevinin ideal bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan gelişmiş dokular yer alır. Göz merceği de bu dokulardan biridir. Bununla birlikte bazı hastalıklar, ilerleyen yaş ve genetik etmenler sonucu göz merceğinde çeşitli hasarlar gelişebilir. Bu hasarlara bağlı olarak da bireyin görme yetisinde sorunlar görülebilir. Refraktif cerrahi sayesinde merceklerdeki hasarlar ortadan kaldırılabilir ve bireyin sağlıklı bir görüşe kavuşması sağlanabilir. Bununla birlikte bazı bireylerde ise refraktif lens değişimi işlemine başvurulur. Bu işlem sayesinde gözdeki hasarlı lensler çıkarılır ve yerlerine yapay lens dokuları yerleştirilir. Böylece bireyin görüş kalitesi önemli ölçüde iyileştirilmiş olur. Bu tedaviler sayesinde bireyin gözlük veya kontak lens ihtiyacını ortadan kaldırmak, katarakta bağlı görme sorunlarını gidermek ve daha pek çok hastalığa müdahale etmek mümkündür.

    Yazımızın devamında ‘’Refraktif lens değişimi neden olur?’’, ‘’Refraktif cerrahi nasıl yapılır?’’, ‘’Refraktif lens değişimi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Refraktif lens ameliyatı ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Refraktif cerrahi ve refraktif lens değişimi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz.

    Refraktif Lens Değişimi Nedir?

    Refraktif lens değişimi, göz merceğinin, yapay göz içi lenslerle değiştirilmesine olanak sağlayan özel bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde gözlerde doğal olarak bulunan ancak çeşitli sebeplerle yıpranmış olan lensler, daha işlevsel yapay lenslerle değiştirilebilir. Böylece bireyin, göz merceğine bağlı ortaya çıkan görme sorunları ortadan kaldırılır. Refraktif lens değişimi çeşitli göz hastalıklarını tedavi etmek ve kırma problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılabilmektedir.

    Refraktif Lens Değişimi Neden Yapılır?

    Refraktif lens değişimi, gözdeki doğal merceklerin dikkatle çıkarılması ve yerlerine yapay lensler yerleştirilmesi için yapılmaktadır. Katarakt gibi hastalıklar sırasında göz mercekleri önemli ölçüde yıpranırlar. Saydamlıklarını yitirirler ve görevlerini gerektiği gibi yerine getirmekte zorlanırlar. Bu gibi durumlarda refraktif lens değişimi ile göz merceklerine müdahale edilir, yıpranmış olan lensler gözlerden çıkarılır ve gözlere çok daha işlevsel lensler yerleştirilir. Bu uygulama kırma kusurlarına bağlı ortaya çıkan bulanık görme sorununu ortadan kaldırmak için de tercih edilebilir. Böylece gözlüklere veya kontak lenslere duyulan ihtiyaç ortadan kaldırılabilir.

    Refraktif Lens Değişimi Ne Kadar Sürer?

    Refraktif lens değişimi, 15 ila 25 dakika kadar süren bir uygulamadır. Bu işlem gözlere farklı seanslarda uygulanmaktadır. Doktorunuz işlemlerin kaç gün ara ile yapılacağı gibi konular hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir. 

    Refraktif Lens Değişimi Nasıl Olur?

    Refraktif lens değişimi sırasında öncelikle hedef göze lokal anestezi işlemi uygulanır. Daha sonra ise gözde yer alan hasarlı lens alınır ve yerine yapay bir lens yerleştirilir. Bu işlemler sırasında hasta ağrı ve rahatsızlık hissi duymaz. İşlemler daha önce de bahsettiğimiz gibi yarım saatten kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olurlar.

    Refraktif Cerrahi Nedir?

    Refraktif cerrahi, gözde yer alan doğal merceklerin, kırma kusuru gibi sorunları ortadan kaldırmak adına yeniden düzenlenmesine olanak sağlayan operasyondur. Bu operasyon sırasında pek çok farklı tekniğe ve lazer uygulamasına başvurulması mümkündür. Bu teknikler sayesinde göz mercekleri yeniden düzenlenebilir, böylece göze gelen ışıkları ideal bir şekilde kırmaları sağlanabilir. Refraktif cerrahi sayesinde kırma kusurlarına sahip olan bireylerin gözlük veya kontak lens kullanım ihtiyacı ortadan kaldırılabilir. Bu yüzden sıkça tercih edilmektedir.

    Refraktif Cerrahi Neden Yapılır?

    Refraktif cerrahi, göz gelişimini tamamlamış olan bireylerde; hipermetrop, miyop ve astigmat gibi kırma problemlerini ortadan kaldırmak için yapılır. Bu operasyon sayesinde daha önce de bahsettiğimiz gibi gözde yer alan doğal lenslerin, göze gelen ışıkları ideal bir şekilde kırması sağlanabilir. Böylece birey hem yakını hem de uzağı net bir şekilde görebilir, bulanık görme şikâyetinden kurtulabilir. 

    Refraktif Cerrahi Ne Kadar Sürer?

    Refraktif cerrahi, ameliyat sırasında kullanılan tekniklere göre 30 ila 60 dakika kadar sürebilir. Doktorunuz tahmini operasyon süresi hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    Refraktif Cerrahi Nasıl Olur?

    Refraktif cerrahi sırasında öncelikle gözlere, yapılacak olan ameliyatın detaylarına göre özel bir anestezi işlemi uygulanır. Böylece hastanın ameliyat sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi duyması önlenmiş olur. Daha sonra ise çeşitli lazer uygulamaları ve özel cerrahi teknikler kullanılarak göz merceği düzeltilir. Böylece göz merceği değiştirilmeden görme ile alakalı problemler giderilmiş olur.

    Ankara Refraktif Cerrahi Fiyatları 2023

    Refraktif cerrahi fiyatları Ankara ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button