Konjonktiva Cerrahisi Ankara

    Konjonktiva cerrahisi Ankara, konjonktiva isimli zarın yapısında meydana gelen ve göz sağlığını olumuz etkileyen durumların ortadan kaldırılması için yapılan operasyonlardır. Göz içerisinde ve çevresinde, göz dokularını korumakla görevli ve bu amaç doğrultusunda özelleşmiş olan bazı dokular yer alır. Bu dokulardan bazıları gözleri darbelere karşı korurken bazıları ise gözlerin nemlenmesini sağlar, gözleri zararlı organizmalardan ve maddelerden korurlar. Konjonktiva isimli zar da bu özel dokulardan biridir. Konjonktiva göz kapaklarının iç bölgesini ve göz akını kaplar. Böylece dış dünya ile hassas dokular arasında özel bir bariyer oluşturur. Aynı zamanda gözün gerektiği gibi nemlenmesini sağlar. Konjonktivada meydana gelen hastalıklar bireyin görüşünü olumsuz etkileyebilir ve göz dokularının zaman içerisinde zarar görmesine neden olabilir. Bu hastalıkların ortadan kaldırılması için çeşitli tedavi uygulamalarına başvurulur. Bu uygulamalar arasında konjonktiva cerrahisi olarak bilinen operasyonlar da yer alır.

    Yazımızın devamında ‘’Konjonktiva cerrahisi nasıl yapılır?’’, ‘’Konjonktiva hastalıkları nasıl tedavi edilir?’’, ‘’Konjonktiva cerrahisi neden yapılır?’’ ve ‘’Konjonktiva ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Konjonktiva cerrahisi ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz.

    Konjonktiva Nedir?

    Konjonktiva, göz kapaklarının iç bölgesini ve sklera olarak bilinen gözün beyaz bölümünü kapsayan, özel bir zar dokusudur. Bu doku sayesinde gözler, dış ortamdan gelen tehditlere karşı belli oranda korunurlar. Bu zar aynı zamanda gözlerin gerektiği gibi nemlenmesini sağlar ve gözlerin temizlenme süreçlerine yardımcı olur. Böylece gözler dış ortamdan gelen tehditlerden korunurlar; göz kızarması, göz yaşarması, göz batması ve göz enfeksiyonları gibi olumsuz durumlar önlenir. Bazı durumlarda konjonktivada meydana gelen hastalıklar, bahsi geçen zarın görevlerini gerektiği gibi yapmamasına neden olabilir. Bu durumda bu hastalıkları ortadan kaldırmak için konjonktiva cerrahisi olarak bilinen operasyonlara başvurulur.

    Konjonktiva Cerrahisi Nedir?

    Konjonktiva cerrahisi, kimi zaman göz eti olarak isimlendirilen pterjium hastalığı ve konjonktiva tümörü gibi ciddi hastalıkların tedavi edilmesi amacıyla kullanılan, cerrahi operasyonlardır. Bu operasyonlar sırasında konjonktivanın yapısında meydana gelen olumsuz değişimlere müdahale edilir, konjonktiva onarılır ve çok daha işlevsel bir yapıya kavuşturulur. Böylece hem bireyin şikâyetleri giderilmiş hem de ortaya çıkması muhtemel, daha ciddi sorunlar önlenmiş olur.

    Konjonktiva Cerrahisi Neden Yapılır?

    Konjonktiva cerrahisi, konjonktivanın yapısında meydana gelen sorunları gidermek, konjonktivayı onarmak ve yeniden düzenlemek için yapılır. Böylece konjonktivada meydana gelen sorunların bireyin görme yetisini tehdit etmesi engellenmiş olur.

    Konjonktiva Hastalıkları Nelerdir?

    Konjonktiva isimli zar dokusunu ilgilendiren pek çok göz ve göz kapağı hastalığı vardır. Bunlar arasında pterjium hastalığı ve konjonktiva tümörü gibi rahatsızlıklar yer alır. Bu rahatsızlıklar göz hastalıklar uzmanı cerrahlar tarafından, konjonktiva cerrahisi kapsamında gerçekleştirilen cerrahi operasyonlarla ortadan kaldırılabilirler.

    Konjonktiva Cerrahisi Kimlere Yapılabilir?

    Konjonktiva cerrahisi, konjonktiva ile ilgili rahatsızlıkların medikal yöntemlerle giderilemediği kişilerde tercih edilir. Doktorunuz şikâyetlerinizi ve hastalığını detaylı olarak değerlendirecek ve ameliyata uygunluğunuz hakkında sizi bilgilendirecektir.

    Konjonktiva Cerrahisi Ağrılı Mıdır?

    Konjonktiva cerrahisi kapsamında yapılan ameliyatlar ağrısızdır. Bu operasyonlar öncesinde hastaya özel anestezi işlemleri uygulanmaktadır. Böylece gözlere yapılan işlemler sırasında hastalar ağrı ve rahatsızlık hissi duymamaktadır.

    Konjonktiva Cerrahisi Ne Kadar Sürer?

    Konjonktiva ameliyatları genelde 1 saat içerisinde tamamlanmış olur. Ancak bu süre sahip olunan konjonktiva hastalığına, bu hastalığın ilerleme durumuna ve ameliyat sırasında tercih edilen anestezi yöntemine göre değişiklik gösterebilir. Doktorunuz ameliyat öncesinde size özel bir ameliyat planlaması yapacaktır ve bu planlama dahilinde konjonktiva ameliyatının ne kadar süreceği hakkında sizi bilgilendirecektir.

    Konjonktiva Cerrahisi Nasıl Yapılır?

    Konjonktiva cerrahisi, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi farklı amaçlar doğrultusunda yapılabilmektedir. Bu amaçlara yönelik tercih edilen pek çok cerrahi teknik vardır. Bu teknikler kullanılarak konjonktiva üzerinde yer alan fazla dokular alınabilir, konjonktiva yeniden düzenlenebilir ve daha önce saymış olduğumuz hastalıklar ortadan kaldırılabilir. Buna ek olarak pterjium cerrahisinde nüks olmaması için, otogreftli (gözünden alınan bir parça yama olarak konularak) ameliyat yapılır. Konjonktiva ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılabilmektedir. Eğer hastanın yaşı küçükse genellikle genel anestezi tercih edilmektedir.

    Ankara Konjonktiva Cerrahisi Fiyatları 2023

    Konjonktiva cerrahisi fiyatları Ankara ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button