Göz Travmaları Ankara

    Göz travmaları Ankara, gözlerin fiziksel bir etmen sebebiyle zarar görmesiyle karakterize olan, görme ile ilgili ciddi sorunlara yol açabilen yaralanmalardır. Gözlerde, görme işlevinin ideal bir şekilde gerçekleşebilmesini sağlayan onlarca farklı doku vardır. Bu dokular, vücuttaki diğer dokulara kıyasla çok daha hassas bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden dış etmenlere ve darbelere karşı korunmaları gerekir. Eğer bir kaza sonucu bu dokular hasar alırsa göz travmaları olarak bahsedilen durumlar meydana gelir. Bu durumlara bağlı olarak bireyin göz çevresindeki dokular şişebilir, dokularda yırtılmalar ve kanamalar meydana gelebilir. Buna bağlı olarak da bireyin görüşü bulanabilir, bir gözde veya her iki gözde de görme kaybı gibi son derece ciddi problemler gözlemlenebilir. Bu yüzden gözler, travmalara karşı korunmalıdır. Göz travması yaşayan bireyler ilk müdahalenin ardından, en yakın zamanda bir göz hastalıkları uzmanıyla görüşmelidirler.

    Yazımızın devamında ‘’Göz travmaları neden olur?’’, ‘’Göz travmaları tehlikeli midir?’’, ‘’Göz travmaları tedavi edilmezse ne olur?’’ ve ‘’Göz travmaları nasıl tedavi edilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara göz travması tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz. 

    Göz Travması Nedir?

    Göz travması, hassas göz dokularının kazalar sonucu zarar görmesiyle karakterize olan yaralanmalardır. Bu yaralanmalar çeşitli sportif aktiviteler, trafik kazaları, ev ve iş kazaları ve benzer etmenler sebebiyle meydana gelebilmektedir. Yaralanmanın türüne ve şiddetine göre göz dokularında çeşitli seviyelerde hasarlar görülebilmektedir. Bu hasarlara bağlı olarak da görme kaybı, bulanık görme, göz kanlanması ve göz ağrısı gibi belirtiler deneyimlenebilmektedir. Göz travmaları genel olarak tehlikeli yaralanmalardır. Bu yüzden vakit kaybedilmeden acil müdahale gerektirirler, sonrasında ise mutlaka bir göz hastalıkları uzmanıyla görüşülmesi gerekir.

    Göz Travması Neden Olur?

    Göz travmaları pek çok nedenden ortaya çıkabilir. Bunlar arasında en sık rastlanılanları sportif aktiviteler, ev kazaları, iş kazaları, yüksekten düşme ve trafik kazaları yer almaktadır. Aynı şekilde fiziksel şiddet ve kavgalar sonucu da göz travması gelişebilir. Göz alınan darbe künt, kesici veya delici şekilde olabilir. Bu darbenin çeşidine ve şiddetine göre göz dokuları ciddi hasarlar alabilir. Ayrıca asit veya baz içerikli temizlik malzemeleri, akü veya kireç yaralanmaları da çok önemli göz travmaları nedenleridir. Bu gibi durumda göz uzun süre yıkanmalı ve acilen göz doktoru ile görüşülmelidir.

    Göz Travması Belirtileri Nelerdir?

    Göz travması belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Göz ağrısı.
    • Bulanık görme.
    • Görme kaybı.
    • Göz ve çevresinde şişlik.
    • Gözlerde kanlanma.
    • Gözlerde kaşıntı.
    • Işık hassasiyeti.
    • Göz çevresinde dokunmaya karşı hassasiyet oluşması.
    • Göz çevresinde morluk.
    • Göz kanaması.

    Göz travması belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bireyde bu belirtilerden bir veya birden fazlası görülebilir. Belirtilerin şiddeti, travmanın şiddeti ile doğru orantılı olarak artabilmektedir.

    Göz Travması Tehlikeli Midir?

    Göz travması son derece tehlikelidir ve ihmal edilmemelidir. Gözlerde travma sonucu ciddi hasarlar meydana gelebilir. Üstelik bu hasarları travmanın ardından, hemen fark etmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden göz travması yaşayan bireylere, acil müdahalenin ardından mutlaka bir göz hastalıkları doktoru ile görüşmeleri tavsiye edilir. Böylece gözlerdeki hasalar detaylı olarak incelenebilir ve erkenden gerekli müdahaleler gerçekleştirilebilir. 

    Göz Yaralanmaları Kaç Günde İyileşir?

    Göz yaralanmalarının kaç günde iyileşeceği, hangi dokuların hasar aldığına ve bu hasarın boyutlarına göre değişiklik gösterebilir. Aynı şekilde göz travması sonrasında gerçekleştirilen tedaviler de bu yaralanmaların iyileşme sürecinde büyük önem taşımaktadır. Eğer travma sonrası herhangi bir tedavi uygulamasına başvurulmamışsa göz dokuları oldukça uzun sürede iyileşebilirler, hatta hasarın artış göstermesi, iyileşmenin gerçekleşmemesi de mümkündür.

    Göz Yaralanmaları İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

    Göz yaralanmalarında ilk müdahale için acil servise gidilebilir. Ancak sonrasında gözlerin detaylı olarak muayene edilebilmesi için bir göz hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir.

    Göz Travması Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Göz travması tedavisi sırasında çeşitli ilaç uygulamalarına ve cerrahi işlemlere başvurulabilir. Tedavinin detaylarına ve gözdeki hasarın boyutuna göre tedavi süresi değişiklik göstermektedir. Doktorunuz tedavinin tahmini süresi hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir. 

    Göz Travması Tedavisi Nasıl Olur?

    Göz travması tedavisi sırasında, daha önce de bahsettiğimiz gibi hasar alan dokuların türüne ve hasarın boyutuna göre çeşitli işlemlere başvurulabilmektedir. Bunlar arasında ilaç uygulamaları ve cerrahi işlemler yer almaktadır. Bu uygulamalar sayesinde gözde meydana gelen hasarlar giderilir ve bireyin görüş yetisi korunur. 

    Ankara Göz Travması Tedavisi Fiyatları 2023

    Göz travması tedavisi fiyatları Ankara ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin ile iletişime geçebilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button